MKE A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE SAYIN İLHAMİ KELEŞ ATANDI

MKE A.Ş. Genel Müdürlüğüne Sayın İlhami KELEŞ atandı
01.04.2023
Okunma Sayısı : 30725
Paylaş :

MKE A.Ş. Genel Müdürlüğüne Sayın İlhami KELEŞ atandı.

1962 yılında Çorum, Alaca’da doğdu.1978 yılında Işıklar Askeri Lisesini, 1982 yılında Kara Harp Okulunu bitirdi.1983 yılında Topçu ve Füze Okulundan Topçu Teğmen olarak mezun oldu. Çeşitli birliklerde komutanlık yaptıktan sonra Hava Savunma Okulunun kurucuları arasında yer aldı.

ABD den tedarik edilen FAADS’ın yerine milli olarak, ASELSAN liderliğinde; STM,HAVELSAN,TÜBİTAK ve AYESAŞ’ın oluşturduğu konsorsiyum tarafından geliştirilen Hava Savunma İkaz Kontrol Sistemi HERİKKS’in projelendirilmesinden envantere alınmasına ve ileri süreçlerinin geliştirilmesine kadar tüm süreçleri yönetti. HERİKKS’te kullanılan ABD menşeili Sentinel Radarların yerine ASELSAN tarafından üretilen Hava Savunma Radarı KALKAN’ın ve NATO Alçak İrtifa Hava Resmi arayüzü LLAPI projesinin proje subaylığını görevlerini yürüttü.1999’da Gazi Üniversitesinde ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini,2003 yılında Harp Akademileri Komutanlığında Komutanlık ve Karargah Subaylığı eğitimini,2005 yılında Beykent Üniversitesinde eğitim yönetimi ve denetimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2010 yılında kurduğu ve komutanlığını üstlendiği Hadımköy Kışla Komutanlığından 2013 yılında emekliye ayrıldı.

2015 yılın Mart ayında kurulan SAHA İstanbul Savunma Havacılığı ve Uzay Kümelenmesinin Kurucu Genel Sekreterliği görevini üstlenen Keleş, aynı zamanda kümelenmenin yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevlerinde de bulundu.

06 Şubat 2023 tarihinde MKE A.Ş. Genel Müdürlüğüne görevine atanan Sayın İlhami KELEŞ’e yeni görevinde başarılar dileriz.